Ieder jaar stroomt een groep leerlingen door naar het voortgezet onderwijs. We doen ons uiterste best om het kind zijn talenten zo goed mogelijk te laten benutten. We richten ons op de maximale prestatie van ieder kind afzonderlijk. Op deze pagina vindt u een overzicht van de uitstroom van onze leerlingen in de afgelopen jaren.
Eindtoets
Aan het eind van de basisschool maken alle leerlingen een eindtoets. Dit is verplicht. Met de eindtoets kunnen leerlingen laten zien wat ze op de basisschool hebben geleerd. De leerkracht geeft de leerling een advies voor het onderwijsniveau in het voorgezet onderwijs. Scoort de leerling op de toets beter dan het advies van de leerkracht? Dan moet de school het advies heroverwegen. Bij een lagere score hoeft dit niet. De eindtoets is geen examen, leerlingen kunnen niet slagen of zakken.
Er is gestreefd naar een score op of boven het landelijk gemiddelde. Vanuit de toetsen van voorgaande jaren was zichtbaar dat dit een haalbaar doel was. Wij zijn er trots op dat dit doel behaald is. Zeker, omdat het pedagogisch klimaat in groep 8 in het afgelopen jaar verre van optimaal was en er meerdere interventies zijn gepleegd. Ook is de score van de eindtoets een stuk hoger dan het vorige schooljaar.
Het vervolg
Het definitieve schooladvies wordt in februari/maart gegeven. Dit gebeurt voordat de uitslag van de Cito-toets bekend is. Dit advies wordt toegelicht tijdens een gesprek op school. Vervolgens kan tot aanmelding bij de school van keuze worden overgegaan.
Hierna ontvangen de ouders bericht van het voortgezet onderwijs, dat de leerling voorlopig ingeschreven is. Eind maart geeft onze school de schriftelijke informatie door aan het voortgezet onderwijs. Enige tijd daarna ontvangen de ouders bericht dat de leerling definitief is ingeschreven
Hieronder ziet u het advies dat de leerlingen aan de hand van de eindtoets hebben gekregen voor het voortgezet onderwijs in het jaar 2017-2018: